Cradle to Cradle Design

Remaking the Way We Make Things, öffentliche Vorträge in englischer Sprache.

Gastprofessor Dr. Michael BRAUNGART

Gründer und wissenschaftlicher Leiter der EPEA Internationale Umweltforschung GmbH sowie Professorentätigkeit an der Erasmus Universität Rotterdam, der Universität Twente, Enschede und der Leuphana Universität, Lüneburg

Forschungsschwerpunkt: Nachhaltige konsumentInnenorientierte Produktentwicklung

Zugeordnet dem Institut für Marketing & Innovation.

Wintersemester 2012/13

Lehre: Cradle to Cradle-Design: Remaking the Way We Make Things (das Cradle-to-Cradle Prinzip: Einfach intelligent produzieren), in englischer Sprache

28.1.13 ( EXNERH Hs 05), 9-17
29.1.13  (MENH Hs XV), 9-17
31.1.13 (EXNH Hs 03), 9-17.

This Cradle to Cradle® course provides students an overview about the Cradle to Cradle® Design Paradigm. The students learn about the Cradle to Cradle® philosophy, concepts and their implementation. Based on the Cradle to Cradle® philosophy, new dimensions of quality for products for the biological or technique metabolism are applied. A variety of best practice examples of Cradle to Cradle® products are shown and explained. The focus of this course is the biological cycle especially for consumption products and how they can provide a beneficial footprint. Next to lectures, students’ involvement ranges from classroom debates and group work, to assignments showcasing their understanding of the subject and applicability in novel C2C production or product ideas.

Podiumsgespräch

Podiumsgespräch Prof. Braungart und Prof. Brand zum Thema: "Cradle-to-Cradle: Mit technischen und biologischen Kreisläufen zur nachhaltigen Gesellschaft?"

31.1.2013, 19:00 Uhr, Aula Schwackhöfer Haus (Peter Jordan Strasse 82)

Details im BOKU Veranstaltungskalender

Links: